Klage på standpunktkarakter

Klagefrist for hurtigklagebehandling for Vg3 er søndag 13. juni.

Elever som vurderer å klage på standpunktkarakter bør be om begrunnelse for karakteren før en eventuell klage.

For hurtigklagebehandling oppfordres det til å be om begrunnelse fra faglærer innen du drar fra skolen fredag 11. juni. Det er hurtigklagesaksbehandling for elever på Vg3 i slutten av juni. Fristen for å levere inn hurtigklage er 13. juni.

Ordinær klagefrist er 10 dager etter at du er gjort kjent med eller burde gjort deg kjent med karakteren. Dersom du ber om begrunnelse for karakter fra faglærer, utsettes klagefristen til ti dager etter begrunnelsen er mottatt. Klagene behandles i møte i Klagenemnda for vurdering etter skolestart på høsten.

Du kan lese mer om klaging på karakterer og enkeltvedtak, og finne skjema for å sende inn klager, her: Klage - Agder fylkeskommune (agderfk.no)