Encylopædia Britannica ble publisert første gang i Skottland i 1768, og er det eldste britiske leksikonet . Til forskjell fra Wikipedia er dette et nettbasert leksikon på engelsk med større grad av redaksjonell kontroll og vurdering.
På Google Scholar finner man det meste av vitenskapelige arbeider i verden, men man har ikke åpen tilgang til alt. Det er uansett et nyttig verktøy som kan brukes til mangt, for eksempel som et verktøy til hjelp når man lager litteraturliste.
Her finner du informasjon om kildekritikk og hvordan du skal føre kilder i litteraturlista. Skolen bruker referansesystemet APA 7.
En meget nyttig ressurs for elever på videregående. Her finner man pensum og oppgaver for alle fag.
NORA (Norwegian Open Research Archive) er det digitale arkivet for norsk åpen forskning. Her finner man masteroppgaver, doktorgradsavhandlinger, vitenskapelige artikler m.m.
Her kan du lære hvordan du kan legge inn kildene du bruker i oppgaver på en enkel måte, så det blir gjort helt riktig og du slipper å skrive den samme kilden inn flere ganger. Skolen bruker referansestilen APA.
SNL er Foreningen Store norske leksikon sitt nettbaserte leksikon, og er gratis tilgjengelig. Utgangspunktet for SNL er papirutgaven[e] av Aschehoug og Gyldendals Store norske leksikon. Alle kan i prinsippet bidra til leksikonet, men alle bidrag og forslag blir vurdert før publisering av en fagansvarlig.
Dette er en ypperlig nettressurs om søking, skriving, studieteknikk, og kildebruk. Søk & Skriv er utarbeidet i samarbeid av Høgskulen på Vestlandet, Nasjonalbiblioteket, Universitetet i Bergen, og Universitetet i Oslo.
Wikipedia er et gratis nettbasert leksikon på flere språk, hvor artiklene er skrevet av alle som ønsker det med liten grad av kontroll. På grunn av det siste er Wikipedia kanskje det største leksikonet i verdenen, men også et som krever at brukerne er kritiske når de bruker det.