Lokaliteter

Tvedestrand videregående sammen holder til i et nytt bygg (2020) ved Mjåvann like utenfor Tvedestrand sentrum. Den praktiske delen av landbruksundervisningen foregår på gårdsbruket på Holt.

Tvedestrand videregående skole

Skolen ligger idyllisk til ved Mjåvann i Tvedestrand kommune, og er dimensjonert for 690 elver og 140 ansatte. Skolens areal er på ca 14 500 m2. Idrettsanlegg på ca. 5 500 m2 eid av Tvedestrand kommune ligger i tilknytning til skolen

Det er bygd et aquaponi hvor en oppdretter fisk som gir næring til vannbasert dyrking av salat og urter i et lukket system. Dette er nok verdens første anlegg i en skole. Målsetningen har vært at skolen skal bygges slik at skolen skal være i skogen og skogen skal «inn» i skolen.

Adresse:  Vestervei 97, 4900 Tvedestrand.

Stor trekledd bygning med asfalt foran og skog bak. Foto. - Klikk for stort bildeSkolen har plass til 690 elever og 140 ansatte. Jan Aabøe

 

Gårdsbruket på Holt

På Holt har vi mange bygninger. Fjøs, stall og låve er en del av gården, og nærmere beskrivelse av dyrene og driften finner du under "gården vår". Her ligger også internatet hvor elevene har enkeltrom, med felles dusj og toalett på gangen. På Holt har vi også tre hybelhus.

Adresse: Landbruksskoleveien 28, 4905 Tvedestrand.

Gårdsbygninger og snuplass. Foto. - Klikk for stort bilde Jan Aabøe.